Κατηγορίες HTML

Slide Show

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

10 καθαιρέσεις Πρωταθλητών WWE

Η καθαίρεση του Daniel Bryan από τους τίτλους WWE & World Heavyweight δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με το κορυφαίο έπαθλο της εταιρείας.

--- Τον Φεβρουάριο του 1988, ο Andre The Giant κερδίζει τον Hulk Hogan χάρις τον διαιτητή και κατακτά τον τίτλο WWE. Ο γίγαντας όμως, παραδίδει την "ζώνη" στον Ted DiBiase, αφού εκείνος τον είχε εξαγοράσει. Ο Πρόεδρος της εταιρείας, Jack Tunney, ανακοινώνει πως ο τίτλος δεν θα έχει κάτοχο λόγω του συμβάντος και θα διεκδικηθεί σε τουρνουά στην WrestleMania IV. Επόμενος Πρωταθλητής αναδείχτηκε τότε, ο Randy Savage.

--- Δεκέμβριος του 1991. Ο τίτλος έχει αλλάξει χέρια δύο φορές, με αμφισβητούμενους τρόπους, στην διάρκεια της κόντρας του Hulk Hogan με τον The Undertaker. Ο Πρόεδρος Jack Tunney αποφασίζει να καθαιρέσει από τον τίτλο WWE, τον Hulkster. Έπειτα, νικητής θα αναδεικνυόταν ο νικητής του Royal Rumble Match του 1992. Στο πρώτο rumble της ιστορίας, νικητής και νέος Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο "Nature Boy" Ric Flair.

--- Άλλος ένας Φεβρουάριος, αυτός του 1997, σήμανε και καθαίρεση Πρωταθλητή. Ένας τραυματισμός στο γόνατο, ανάγκασε τον Shawn Michaels να παραχωρήσει στην διοίκηση του WWE, τον τίτλο της εταιρείας, σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ανακοίνωση. Σε Fatal 4 Way Match στο evebt In Your House, o Bret Hart κατέκτησε τον τίτλο, νικώντας τους "Stone Cold" Steve Austin, Vader και The Undertaker.

--- Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, ο Vince McMahon διαττάσει να μείνει χωρίς κάτοχο ο τίτλος του WWE. Ο λόγος το αποτέλεσμα του Triple Threat Match με έπαθλο την "ζώνη", όπου με διπλό chokeslam στον Πρωταθλητή Steve Austin, οι Undertaker και Kane έπεσαν ταυτόχρονα για pin, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ξεκάθαρος νικητής. Σε ένα τουρνουά 14 ατόμων, ο The Rock έγινε ο επόμενος Πρωταθλητής στο Survivor Series του 98'.

--- 19 Σεπτεμβρίου 1999: Ο Mr. McMahon με ανέλπιστη βοήθεια από τον εχθρό του Steve Austin, νίκησε τον Triple H και κατέκτησε τον τίτλο WWE. Την επομένη ανακοίνωσε πως ο τίτλος θα μείνει χωρίς κάτοχο και ανακοινώθηκε Six Pack Challenge στο Unforgiven. Πάντως, ο Triple H εκεί κατέκτησε τον τίτλο, νικώντας The Rock, The British Bulldog, Big Show, Mankind και Kane.

--- Τον Οκτώβριο του 2007, ο John Cena -Πρωταθλητής WWE τότε- θα υποστεί τραυματισμό στο No Mercy, από τον Randy Orton και ο Mr. McMahon αφού ανακοινώσει την καθαίρεση του Cena, θα παραδώσει τον τίτλο στον Orton. Ο τελευταίος θα τον χάσει και θα τον ξανακερδίσει το ίδιο βράδυ, εναντίον του Triple H.

--- Την 8η Ιουνίου του 2009, 24 ώρες μετά το Extreme Rules, όπου σε steel cage match, ο Batista είχε κατακτήσει τον τίτλο WWE από τον Randy Orton, ο τελευταίος μαζί με την φατριά του, την Legacy, του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε -σεναριακά. Ο "Animal" αναγκάστηκε να αφήσει χωρίς κάτοχο τον τίτλο, που διεκδικήθηκε σε Fatal 4 Way Match στο επόμενο Raw. Ο Orton κατέκτησε την "ζώνη" νικώντας John Cena, Triple H και Big Show.

--- Η απόσυρση του Edge από το άθλημα του pro wrestling, ανακοινώθηκε στις 15 Απριλίου του 2011, από τον ίδιο τον παλαιστή. Ο Rated R Superstar, κατείχε τον τίτλο World Heavyweight όταν έκανε αυτή την ανακοίνωση. Μέσα σε μια βαθιά συγκινησιακή ατμόσφαιρα, άφησε τον τίτλο στο κέντρο του ρινγκ με δάκρυα στα μάτια και αποχώρησε για πάντα από τα ρινγκ. Μακράν η πιο άσχημη καθαίρεση Πρωταθλητή

--- Στο Money in the Bank του 2011, ο CM Punk κερδίζει τον John Cena και κατακτά τον τίτλο του WWE. Όμως το συμβόλαιό του τελειώνει με την εταιρεία και αποχωρεί χωρίς να ανανεώσει, έχοντας τον τίτλο στην κατοχή του. Φυσικά το WWE δεν μπόρεσε να μείνει χωρίς κορυφαίο τίτλο. Αφού ανακοίνωσε πως πλέον δεν υπάρχει κάτοχος, στο Raw της επόμενης βραδιάς, ο Rey Mysterio κέρδισε για λίγο τον τίτλο, μέχρι να τον ξαναχάσει, από τον John Cena.

--- Πιο πρόσφατο από όλα, είναι μια άλλη καθαίρεση του Daniel Bryan. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013, ο Triple H ζήτησε και πήρε τον τίτλο του WWE, από τον "Yes-man", αφού είχε νικήσει τον Randy Orton, μια βραδιά πριν στο Night of Champions, με λανθασμένη απόφαση του διαιτητή. Στο Hell in a Cell του επόμενου μήνα, ο Orton πήρε τον τίτλο και πάλι στην κατοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *