Κατηγορίες HTML

Slide Show

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η... "ελληνική ομάδα" επαγγελματικής πάλης!

Σε λίγα λεπτά, αρχίζει η προσπάθεια της εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και με αφορμή αυτό, βρήκαμε μερικούς επαγγελματίες παλαιστές που έχουν σχέση με Ελλάδα.

--- Ξεκινάμε με τέσσερις γυναίκες, ενώ αν θέλετε βάζουμε και την Maria Menounos, που έχει δώσει και αγώνα με μπλουζάκι που είχε ελληνική σημαία!

Maria Kanellis

Πρώην Diva του WWE, έγινε ιδιαίτερα αγαπητή και συνεχίζει στον χώρο της επαγγελματικής πάλης, από το promotion Ring of Honor, όπου εμφανίζεται στο πλευρό του αγαπημένου της και στην πραγματικότητα, Mike Bennett. Το ότι είναι πολύ όμορφη είναι μη αμφισβητήσιμο.

Trish Stratus

Ίσως η κορυφαία γυναίκα παλαιστής όλων των εποχών, ή της πιο σύγχρονης εποχής. Έχει κατακτήσει επτά φορές το Γυναικείο Πρωτάθλημα WWE -ρεκόρ- και φυσικά μετά την απόσυρσή της από τα ρινγκ, βραβεύτηκε από την εταιρεία με την είσοδό της στο Hall of Fame το 2013. Φυσικά και πρόκειται για μια πανέμορφη γυναίκα, που λόγω και της εμφάνισής της κατάφερε τόσα πολλά στον χώρο -δυστυχώς ή ευτυχώς.

Dawn Marie Psaltis

Η Diva του WWE από το 2002 έως το 2005, είναι επιβεβαιωμένο ότι έχει σχέση με την χώρα μας. Πέρασε και από το ECW από το 1998 έως το 2001. Δεν κατάφερε πολλά στην καριέρα της, η οποία συνεχίζεται στην ανεξάρτητη σκηνή της επαγγελματικής πάλης.

Dixie Carter

Η Πρόεδρος του TNA έχει παντρευτεί με Ελληνοαμερικανό, κι έτσι την συμπεριλάβαμε σε αυτή την μικρή λίστα. Καμία άλλη σχέση με την χώρα μας...

--- Στην ανδρική κατηγορία, ένα όνομα ξεχωρίζει φυσικά, αυτό του "Animal", αλλά υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι του μακρινού παρελθόντος.

Batista

Ελληνοφιλιπινέζος ο Dave Batista, αρκετές φορές στο παρελθόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί την καταγωγή του από την πατρίδα μας και δηλώνει περήφανος για αυτό. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι, είτε αρέσει είτε όχι, ένας μελλοντικός Hall of Famer, αφού έχει καταφέρει τα πάντα. Πλέον και ηθοποιός, εδώ και κάποια χρόνια δηλαδή.

Jim Londos

Λεγόταν Χρήστος Θεοφίλου, αλλά έγινε διάσημος ως "The Golden Greek" Jim Londos. Γεννήθηκε στο Άργος το 1897 και πέθανε το 1975 σε ηλικία 78 ετών, στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. όπου διέμενε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Διάσημος παρόλα αυτά και στους Έλληνες, που είχαν γεμίσει γήπεδα για να τον δουν. Κατέκτησε μερικούς σημαντικούς τίτλους.

Alex Karras

Υπήρξε γιος ενός μετανάστη γιατρού, του Γιώργου Καρρά, ο οποίος σπούδασε στο Σικάγο και έμεινε μόνιμα στις Η.Π.Α.. Ο Alex έγινε γνωστός για την καριέρα του στο NFL (ράγκμπι), αλλά πέρασε και από την επαγγελματική πάλη για κάποιο διάστημα. Επίσης, έγινε συγγραφέας και ηθοποιός. Έζησε από το 1935 έως το 2012.

Spiros Arion

Σπύρος Μανουσάκης το πραγματικό όνομα του και γεννήθηκε το 1940. Πέρασε και από το WWE, την εποχή που αυτό λεγόταν WWWF, από το 1966 έως το 1975, αλλά έγινε περισσότερο γνωστός και τρανός, στην Αυστραλία. Αντιμετώπισε σπουδαία ονόματα-θρύλους της επαγγελματικής πάλης και έγινε και ο προστατευόμενος του μεγαλύτερου -ίσως- pro wrestler, του Bruno Sammartino!

Andreas Lambrakis

Υπήρξε επαγγελματίας παλαιστής και του WWWF, αλλά περισσότερο ενεργός υπήρξε και αυτός στην Αυστραλία την δεκαετία του 50' και του 60'. Έχει σημειώσει κάποιες σημαντικές νίκες στην καριέρα του, για τις οποίες απέκτησε την όποια υστεροφημία του.

George Zaharias

Πραγματικό όνομα Θεόδωρος Βετογιάνης, γεννήθηκε το 1908 και πέθανε το 1984, έμεινε όλη του την ζωή από την γέννησή του στις Η.Π.Α. αλλά κράτησε την ταυτότητά του και πήρε τα ψευδώνυμα "The Crying Greek from Cripple Creek" και "The Greek Hyena" την δεκαετία του 30'. Υπήρξε heel παλαιστής και για κάποιο -αρκετό- διάστημα έκανε τον jobber, όρος που τότε δεν υπήρχε.

--- Υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παλαιστές, χωρίς καριέρα στο εξωτερικό και κυρίως στις Η.Π.Α.. Ο Απόστολος Σουγκλάκος, ένας από τους τελευταίους σπουδαίους, πέθανε το 2006 σε ηλικία 56 ετών. Ο Παναγής Κουταλιανός, πασίγνωστος ακόμα και σήμερα, με το επίθετό του να έχει γίνει φράση που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας... και αρκετοί ακόμα. 

1 σχόλιο :

Anachronos είπε...

oraio arthro auto! eidika pros to telos! tha ithela na iksera merika pramata parapano gia ton souglako koutaliano kai gia to wrestling genikotera stin ellada paliotera

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *