Κατηγορίες HTML

Slide Show

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ιστορία του Money In the Bank


Money In The Bank. Μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του συγκεκριμένου Pay-per-View μου έρχονται στο μυαλό κορμιά να πέφτουν από πανύψηλες σκάλες, πολλά πρωταθλήματα, μικροί αθλητές που μεταμορφώθηκαν σε superstars και φυσικά μερικοί από τους καλύτερους αγώνες που έχουν διεξαχθεί ποτέ σε ρινγκ του WWE.

Το Concept
Το Money In The Bank είναι ένα ladder match στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν από έξι ως δέκα αθλητές με κύρια αποστολή τους να "γραπώσουν" την βαλίτσα που κρέμεται 6 μέτρα πάνω από το ρινγκ.

Η βαλίτσα εμπεριέχει ένα "χρυσό" συμβόλαιο το οποίο εξασφαλίζει στον νικητή έναν αγώνα για τα κύρια πρωταθλήματα του WWE (WWE και World Heavyweight championships).

To συμβόλαιο είναι έγκυρο για ένα χρόνο από την στιγμή που θα αποκτηθεί και μπορεί να εξαργυρωθεί οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε επεισόδιο ή Pay-per-view αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του, ακόμα και χωρίς να υπάρξει προηγούμενη προειδοποίηση!

H Ιστορία
Πώς όμως ξεκίνησε ένα gimmick match το οποίο κατέληξε να έχει το δικό του Pay-Per-View;

Όλα ξεκίνησαν το 2005 σε ένα επεισόδιο του RAW όπου ο Chris Jericho έριξε την ιδέα στον τότε "γενικό διευθυντή" Eric Bischoff σχετικά με το match.

Ο Βischoff φυσικά ξετρελάθηκε με την ιδέα και στην Wrestlemania 21 διεξήχθη το πρώτο Money In The Bank.

Οι πρώτοι συμμετέχοντες και ο πρώτος νικητής.
Oι πρώτοι συμμετέχοντες ήταν οι Chris Jericho, Christian, Chris Benoit, Edge, Shelton Benjamin και Kane. Νικητής ήταν ο Edge ο οποίος κουβαλούσε και χρησιμοποιούσε την βαλίτσα σαν όπλο ενάντια στον οποιονδήποτε του στεκόταν εμπόδιο.

Tον Ιανουάριο του 2006 στο pay-per-view Νew Year's Revolution, ο Edge "εξαργύρωσε" το συμβόλαιο του και κέρδισε τον John Cena σε λιγότερο από δύο λεπτά, αφού πριν, ο τελευταίος είχε αγωνιστεί ενάντια στον Batista σε ματς Elimination Chamber.

Η απόσχιση από την Wrestlemania και η δημιουργία Pay-Per-View.
To 2010 τα δεδομένα άλλαξαν καθώς αυτό που ως τότε έτεινε να γίνει παράδοση στην Wrestlemania απέκτησε το δικό του Pay-Per-View το οποίο διεξήχθη στις 18 Ιουλίου στο Sprint Center της πόλης του Kansas στο Missouri καθιστώντας έτσι την Wrestlemania XXVII που έγινε το 2011 την πρώτη Wrestlemania που δεν είχε αγώνα Money In The Bank.

To του Ιουλίου event είχε δύο αγώνες Money In the Bank. Ο ένας αφορούσε τον τίτλο World Heavyweight και το Smackdown και ο άλλος τον τίτλο του WWE και το RAW. Ο Miz κέρδισε την βαλίτσα για το πρωτάθλημα του WWE ενώ ο  Kane την βαλίτσα που έφερε συμβόλαιο για τον παγκόσμιο τίτλο.

Μάλιστα ο Big red Monster εξαργύρωσε την ίδια νύχτα το συμβόλαιο του, κερδίζοντας τον τότε πρωταθλητή Rey Mysterio και προσθέτοντας τον παγκόσμιο τίτλο στην συλλογή του.

Ο Miz από την άλλη μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες οι οποίες δεν μέτρησαν λόγω του ότι το καμπανάκι δεν είχε χτυπήσει, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο από τον Randy Orton, αμέσως μετά τον αγώνα του τελευταίου ενάντια στον Wade Barett στις 22 Νοεμβρίου του 2010.

Λίστα συμμετεχόντων Money In The Bank
ΑθλητήςΝίκεςΣυμμετοχές
CM Punk24
Alberto Del Rio11
John Cena11
Damien Sandow12
Rob Van Dam12
Daniel Bryan12
Mr. Kennedy12
Edge13
Jack Swagger13
Dolph Ziggler13
The Miz13
Randy Orton13
Kane16
Chris Benoit01
Ric Flair01
Bobby Lashley01
Jeff Hardy01
King Booker01
Carlito01
Ted DiBiase01
Heath Slater01
Justin Gabriel01
Rey Mysterio01
Alex Riley01
R-Truth01
Santino Marella01
Tensai01
Tyson Kidd01
Dean Ambrose01
Fandango01
Antonio Cesaro01
Sheamus02
Wade Barrett02
John Morrison02
Mark Henry02
Drew McIntyre02
Big Show02
Sin Cara02
Finlay03
MVP03
Evan Bourne03
Cody Rhodes04
Chris Jericho04
Matt Hardy04
Kofi Kingston04
Shelton Benjamin05
Christian06
To Μoney In the Bank μετράει ήδη εννέα χρόνια παρουσίας στο WWE και έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους αθλητές ανά τα χρόνια να αναδειχθούν, και να κερδίσουν τον πολυπόθητο τίτλο.

Το τι μας επιφυλάσσει το φετινό event που θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου στο TD Garden στην Βοστόνη σίγουρα δεν το ξέρει κανείς.

Αυτό που ξέρω 100% είναι ότι θα απολαύσουμε πολύ θέαμα καθώς οι αθλητές που θα συμμετάσχουν φέτος διαθέτουν όλες τις ικανότητες να μας το προσφέρουν.

Όπως λέει και ο στίχος..."Let The Bodies Hit The Floor"!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *