Κατηγορίες HTML

Slide Show

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τι απέγιναν τα μέλη της Nexus

Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς, στις 7 Ιουνίου του 2010, μια ομάδα παλαιστών έκανε το εντυπωσιακό της ντεμπούτο στο Raw του WWE, σκορπώντας τρόμο.

Είχαν παρουσιαστεί στο κοινό, μέσω ενός παιχνιδιού-σόου-ριάλιτι ή όπως αλλιώς θέλετε, που λεγόταν NXT, καμία σχέση με το σημερινό σόου του θυγατρικού promotion του WWE. 

Το όνομά τους, Nexus. Εδώ και περίπου τρία χρόνια, για την ακρίβεια την 1η Αυγούστου του 2011, αποτελούν απλά ιστορία, αφού διαλύθηκαν οριστικά, μετονομασμένοι ως New Nexus, στις αρχές του 2011.

Τα συνθήματα της ομάδας, ήταν αρχικά "You're either Nexus or you're against us", υπό τον Wade Barrett και άλλαξε σε ένα απλό "Faith", με την αρχηγεία του CM Punk.

Το στυλ τους, ήθελε να φοράνε όλοι περιβραχιόνια με το κεφαλαίο N, που σήμαινε φυσικά το όνομα της ομάδας και φορούσαν όλοι την φανέλα με το ίδιο σύμβολο πάνω της. 


Μια σύντομη ιστορική αναδρομή

Ο Wade Barrett (Bad News πλέον) νίκησε στην πρώτη σεζόν του παιχνιδιού με μέντορα τον Chris Jericho. Ακολούθως δημιούργησε την ομάδα Nexus της οποία ηγήθηκε στο ντεμπούτο της, σε επεισόδιο του Raw, την 7η Ιουλίου 2010. Επιτέθηκαν στον -τότε- Πρωταθλητή, John Cena και στον αντίπαλό του, CM Punk, καθώς και στην φατριά του τελευταίου, Straight Edge Society. Έπειτα διέλυσαν το σκηνικό γύρω και μέσα στο ρινγκ, αφήνοντας ένα αλησμόνητο επεισόδιο στην μνήμη των οπαδών.


Στόχος των -αρχικά- οκτώ μελών, ήταν να εξασφαλίσουν όλοι τους και όχι μόνο ο Barrett, συμβόλαιο με το WWE, με αποτέλεσμα να απολυθεί και αυτός. Φυσικά, το γκρουπ παλαιστών, συνέχισε τις επιθέσεις σε διάφορους. Μετά από επίθεση του -τότε- Γενικού Διευθυντή του Raw, Bret Hart, την θέση του πήρε ένας Ανώνυμος Γενικός Διευθυντής, που έδωσε αμέσως συμβόλαια σε όλους τους.


Το γκρουπ δεν διαλύθηκε παρόλα αυτά, συνέχισε με μια κόντρα με τον John Cena που ήταν στο τοπίο του τίτλου, καθώς και ο αρχηγός του γκρουπ είχε δικαίωμα για αγώνα τίτλου. Συνοπτικά, ο Cena σε αγώνα έχασε με τον όρο πως αν γινόταν αυτό, θα γινόταν μέλος της ομάδας, παρά την θέλησή του. Μετά από κάποιο διάστημα, παραιτήθηκε και επέστρεφε φτιάχνοντας μια dream team του WWE, για να τα βάλει με την Nexus.


Επόμενο κεφάλαιο για την ομάδα, ήταν η αλλαγή ηγέτη, αφού άρχισε να αμφισβητείται ο Barrett. Τελικά, ο CM Punk στα κρυφά είχε συζητήσει και πάρει με το μέρος του σχεδόν όλους τους παλαιστές του γκρουπ. Πήρε τα ηνία από τον Barrett, ο οποίος δεν έμεινε εν τέλει στο γκρουπ και δημιούργησε στο SmackDown τότε, την ομάδα Corre, που δεν μακροημέρευσε. Η new Nexus όπως την ονόμασε ο Punk, υπήρξε ως Tag Team, έως την 1η Αυγούστου 2011.


Τα μέλη με την σειρά αποχώρησης:

Daniel Bryan: 

Παρέμεινε μέλος του γκρουπ, μόλις τέσσερις ημέρες, αφού στο ντεμπούτο της ομάδας, θεωρήθηκε από τους υπευθύνους του WWE υπερβολικά βίαιος για το προϊόν και τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση του συμβολαίου του. Επέστρεψε στην Ομάδα Cena-WWE κατά της Nexus.

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο από τους παλαιστές που ξεκίνησε, μετά το τέλος της πρώτης σεζόν του NXT. Αν και αμφισβητήθηκε πάρα πολύ, κέρδισε τίτλους και είναι ο νυν ή πρόσφατος -θα δείξει- κάτοχος του WWE World Heavyweight Championship.


Darren Young: 

Ο πρώτος που εκδιώχθηκε από το γκρουπ, αφού έχασε σε αγώνα κόντρα στον John Cena, που είχε όρο πως αν χάσει θα αποχωρήσει. Επέστρεψε για να τα βάλει με την πρώην ομάδα του, αλλά δεν κατάφερε τίποτα.

Μετά την Nexus, είχε μια περίοδο σόλο καριέρα και ύστερα δημιούργησε ομάδα με τον Titus O'Neil, επονομαζόμενη ως Prime Time Players. Διαλύθηκαν και ξεκίνησαν μίνι κόντρα στις αρχές του 2014. 


Skip Sheffield (Ryback): 

Ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, ως το "κτήνος" της Nexus, αλλά σύντομα τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να επιστρέψει μέχρι πριν την οριστική διάλυση του γκρουπ. Τελευταία εμφάνισή του με το γκρουπ στις 18 Αυγούστου του 2010.

Πλέον είναι ο Ryback. Με το νέο του gimmick έπειτα από τον τραυματισμό του, έφτασε να διεκδικεί μέχρι και το WWE Championship. Αρχικά ξεκίνησε ως face και πλέον, εδώ και πολλούς μήνες, είναι heel, ενώ έχει φτιάξει Tag Team, με τον επίσης πρώην μέλος της Nexus, Curtis Axel, με τον οποίο όμως δεν συνυπάρξανε ποτέ εκεί.


Michael Tarver:

Το δεύτερο μέλος που εκδιώχθηκε από την Nexus αλλά στο σενάριο ειπώθηκε πως τραυματίστηκε πολύ άσχημα από επίθεση του John Cena. Παρίστανε αρκετές φορές, τον αδύναμο κρίκο του γκρουπ. Όταν εκδιώχθηκε ήταν τραυματίας και έτσι δικαιολογήθηκε βάση σεναρίου. 

Μετά το τέλος της θητείας του στους Nexus, και όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό, τελείωσε το συμβόλαιό του με το WWE. Από το 2011 κυκλοφορεί στα ανεξάρτητα promotions της επαγγελματικής πάλης.


John Cena:

Μπήκε στο γκρουπ παρά την θέλησή του, όταν έχασε αγώνα από τον Wade Barrett στο PPV Hell in a Cell στις 3 Οκτωβρίου του 2010. Αποχώρησε στις 21 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, όταν απολύθηκε στο Survivor Series εκείνης της μέρας. 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, πολλάκις Πρωταθλητής World Heavyweight και WWE, προ Nexus, συνεχίζει φυσικά και μετά να είναι το κορυφαίο όνομα.


Wade Barrett (Bad News Barrett):

Ο αρχικός αρχηγός της Nexus, νικητής της πρώτης σεζόν του NXT, βοήθησε τους υπολοίπους να αποκτήσουν κι αυτοί συμβόλαιο με το WWE. Εκδιώχθηκε μετά από συνωμοσία των υπολοίπων μελών, με τον CM Punk, στις 3 Ιανουαρίου του 2011 και δημιούργησε για λίγο διάστημα, την ομάδα Corre, με τους Ezequiel Jackston, Justin Gabriel και Heath Slater.

Μετά το τέλος των ομάδων που υπήρξε ηγέτης, συνέχισε ανοδικά. Έκανε ένα τέλμα, αλλά είχε κάποιες κατακτήσεις του Intercontinental τίτλου. Ανέκαθεν heel, πλέον, εμφανίζεται ως Bad News Barrett, περσόνα που συνηθίζει promos με "άσχημα νέα" για το κοινό. 


Justin Gabriel: 

Έφυγε από την Nexus όταν εκδιώχθηκε ο πρώτος αρχηγός Wade Barrett, καθώς δεν δέχτηκε την ηγεσία του CM Punk. Συνέχισε υπό τον Barrett με την ομάδα Corre και κυρίως υπήρξε όλο αυτό το διάστημα και στις δύο ομάδες, Tag Team με τον Heath Slater.

Μετά το τέλος των ομάδων, άλλαξε σε face και ποτέ δεν είχε κάποιο αξιόλογο σενάριο. Έκανε διάφορες συνεργασίες με άλλους παλαιστές ως Tag Team, αλλά ποτέ κάτι σταθερό. Συνηθίζει να κάνει πλέον τον jobber για παλαιστές που παίρνουν push.


Heath Slater:

Έφυγε από την Nexus όταν εκδιώχθηκε ο πρώτος αρχηγός Wade Barrett, καθώς δεν δέχτηκε την ηγεσία του CM Punk. Συνέχισε υπό τον Barrett με την ομάδα Corre και κυρίως υπήρξε όλο αυτό το διάστημα και στις δύο ομάδες, Tag Team με τον Justin Gabriel.

Ο Slater άμεσα μετά την Corre, ξεκίνησε να προκαλεί παλαιούς θρύλους του wrestling και να χάνει, κάνοντας τον jobber. Έπειτα ξεκίνησε την περσόνα του rockstar, όπου τον ακολούθησαν οι Drew McIntyre και Jinder Mahal. Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2012 έως και σήμερα, οι τρεις του είναι ομάδα jobbers με το όνομα 3MB.


Husky Harris (Bray Wyatt):

Εισήλθε στο γκρουπ, στο PPV Hell in a Cell του 2010, κοστίζοντας στον John Cena την ήττα από τον Wade Barrett, η οποία παράλληλα τον έβαζε στην ομάδα. Έφυγε από το γκρουπ, όντας τραυματίας, στις 31 Ιανουαρίου του 2011, ενώ είχε αλλάξει ο αρχηγός, με τον CM Punk ηγέτη.

Μετά την διάλυση της ομάδας, επέστρεψε στο θυγατρικό NXT. Πλέον, εδώ και αρκετούς μήνες, με την περσόνα του αρχηγού της Wyatt Family και το όνομα Bray Wyatt, έχει βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα.


Mason Ryan:

Ήταν προσωπική επιλογή του νέου αρχηγού της Nexus, ως new Nexus τότε, του CM Punk, λίγες μέρες αφότου ο τελευταίος κέρδισε τα ηνία της ομάδας. Έκανε το ντεμπούτο του, στις 17 Ιανουαρίου του 2011 και εμφανίστηκε τελευταία φορά στις 11 Ιουλίου του ίδιου έτους, αφού τότε τραυματίστηκε. Πάντως δεν έχασε και πολλά αφού λίγες μέρες μετά, το γκρουπ διαλύθηκε οριστικά.

Μετά το τέλος του γκρουπ και την επιστροφή του από τραυματισμό, είχε κάποιους αγώνες, κανένα σενάριο. Επέστρεψε στα θυγατρικά του WWE και αφού δεν παρουσίασε εξέλιξη, αφέθηκε ελεύθερος στις 30 Απριλίου του 2014.


CM Punk:

Ο δεύτερος αρχηγός της Nexus, την οποία μετονόμασε σε New Nexus και εκδίωξε τον πρώην ηγέτη Wade Barrett. Εισήγαγε στην ομάδα τον Mason Ryan και την άφησε στην τύχη της, στις 17 Ιουλίου του 2011, όταν έβαλε πρώτα την προσωπική του καριέρα και στόχο τον τίτλο WWE.

Είχε καταφέρει πολλά πράγματα, προτού γίνει μέλος και αρχηγός της (new) Nexus. Καταξιωμένος παλαιστής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής WWE πολύ μεγάλο διάστημα. Πλέον, ίσως έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφού παραιτήθηκε από την εταιρεία τον Ιανουάριο του 2014.


Michael McGillicutty (Curtis Axel):

Εισήλθε στο γκρουπ, στο PPV Hell in a Cell του 2010, κοστίζοντας στον John Cena την ήττα από τον Wade Barrett, η οποία παράλληλα τον έβαζε στην ομάδα. Υπήρξε το τελευταίο μέλος του γκρουπ, ως Tag Team μαζί με τον David Otunga, και διαλύθηκαν οριστικά στις 22 Αυγούστου του 2011.

Από τότε γύρισε στο NXT, έμεινε εκεί για αρκετό διάστημα, έως ότου επιστρέψει στα σόου του WWE, ως Curtis Axel. Απέκτησε για μάνατζερ τον Paul Heyman για κάποιο διάστημα και πλέον έχει δημιουργήσει Tag Team με τον Ryback, που επίσης υπήρξε μέλος της Nexus, αλλά δεν συνυπάρξανε εκεί ποτέ.


David Otunga: 

Το μοναδικό μέλος της Nexus και της new Nexus, που δεν απουσίασε ποτέ, από την δημιουργία έως την οριστική διάλυση του γκρουπ. Ως Tag Team μαζί με τον Michael McGillicutty, τον άλλο τελευταίο του γκρουπ, διαλύθηκαν οριστικά στις 22 Αυγούστου του 2011.

Μετά την διάλυση του γκρουπ αλλά και της Tag Team, επικεντρώθηκε στον ρόλο του δικηγόρου του WWE, κάτι το οποίο έχει σπουδάσει στην πραγματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πήρε μέρος σε μερικά feuds, όπου είχε τον ρόλο του βοηθού της Εξουσίας. Δεν αγωνίζεται καθόλου συχνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *