Κατηγορίες HTML

Slide Show

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

50 κορυφαίοι παλαιστές όλων των εποχών!

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι στην επαγγελματική πάλη. Σίγουρα θα δημιουργηθούν κι άλλοι στο μέλλον. Όμως με όριο τις μέρες που διανύουμε, σας παρουσιάζουμε όσο τον δυνατόν γίνεται την πιο σωστή 50άδα από τους καλύτερους wrestlers όλων των εποχών.

Η λίστα είναι υποκειμενική και φυσικά έχει λάθη που είναι διαφορετικά για την γνώμη του καθενός.

Κριτήρια η απόδοση εντός ρινγκ, η ικανότητα στο μικρόφωνο αλλά και το δέσιμο με το κοινό, και φυσικά οι τίτλοι και τα κατορθώματα των παλαιστών. Με απλά λόγια όλο το πακέτο.

1. Shawn Michaels


Τι να πει κανείς για τον Shawn Michaels; Δύσκολα θα ξεπεράσει κανείς τον αριθμό των πεντάστερων αγώνων που έχει δώσει στην καριέρα του. Πραγματικά μοναδικός performer εντός και εκτός ρινγκ, με συγκλονιστικούς αγώνες και ωραίες κόντρες. Είχε όλο το πακέτο σε άριστο βαθμό. Δίκαια θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών. 

2. Steve Austin


Μοναδικός στην ψυχαγωγία. Ο απόλυτος κυρίαρχος του ρινγκ, όποιον κι αν είχε γύρω του. Άκουγες την μουσική του και περίμενες πως και πως να δεις την κάθε του κίνηση. Ίσως υπήρξαν καλύτεροι από εκείνον, παλαιστές εντός ρινγκ, αλλά τις ικανότητες στο μικρόφωνο και την ενέργειά του, δεν την είχε κανείς και είναι βέβαιο πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ στο μέλλον. Απλά μοναδικός, απλά αλησμόνητος, απλά ανέγγιχτος. 

3. The Rock


Πολλοί έχουν να πουν για τον The Rock, ως προς την αμέλεια της καριέρας του σαν pro wrestler, και ότι αφοσιώθηκε στην ηθοποιία. Παρόλα αυτά, όσα πρόσφερε στον χώρο της επαγγελματικής πάλης, είναι πολλά, σε επίπεδο κυρίως προσωπικότητας και διασκέδασης του κοινού. Αν και εντός ρινγκ, δεν πάει πίσω, το κύριο προσόν του ήταν η ενέργεια του και το δέσιμο με τον κόσμο. Ισχύει και για εκείνον, ότι απλά δεν θα τον φτάσει εύκολα κανείς!

4. Hulk Hogan


Ο αθάνατος Hulk Hogan μόνο ψηλά μπορεί να είναι σε μια τέτοια λίστα. Το wrestling πήρε ζωή από την προσωπικότητά του, και αν δεν υπήρχε ένας Hogan, όλοι αναρωτιούνται που θα βρισκόταν το άθλημα. Μπορεί εντός ρινγκ να μην ήταν από τους καλύτερους, αλλά είναι μακράν από τους κορυφαίους στο να παίζει με την ψυχολογία του κόσμου και να μιλάει στο μικρόφωνο. Κορυφαία προσωπικότητα.

5. Ric Flair



Δεν υπάρχουν λέξεις για να μιλήσει κανείς για τον Ric Flair. Όλη η ζωή του ένα ρινγκ. Τα έδωσε όλα και πήρε τα πάντα, γιατί απλά το άξιζε και μπορούσε. Εντός ρινγκ εξαιρετικός, στο μικρόφωνο μοναδικός και ήξερε πάντα τι ζητούσε ο κόσμος και το έδινε. Ίσως η θέση του στην λίστα να έπρεπε να είναι η κορυφή, αλλά λάθη συμβαίνουν συχνά και σίγουρα το νο5 είναι καλή θέση.

6. The Undertaker



Ο Deadman μεγάλωσε πολλές γενιές ανθρώπων, αφού παλεύει στο κορυφαίο επίπεδο για 25 χρόνια. Δεν κατάφερε να πάρει πολλούς τίτλους στην καριέρα του, αλλά σίγουρα δεν τους είχε και ανάγκη. Το απίστευτο gimming του, αυτό "του νεκρού που ποτέ δεν πεθαίνει", σίγουρα είναι για παιδάκια. Όμως του χάρισε ένα σερί 21 νικών σε 'Mania και μια υστεροφημία που όμοιά της δεν υπάρχει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια θρυλικότητά του.

7. Andre the Giant



Ένας από τους δύο ανθρώπους που ανέστησε το wrestling. Χωρίς τον Andre the Giant, ίσως η κυριαρχία του Hogan να μην είχε τόση αξία και ίσως οι οπαδοί να είχαν βαρεθεί να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια. Συγκλονιστικός άνθρωπος, μέχρι και σήμερα όλοι μιλάνε για το μέγεθός του και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί, αφού η μορφή του έχει συνδεθεί με την άνθηση του αθλήματος.

8. Bret Hart



Best there is, Best there was, Best there ever will be. Μετάφραση, ο καλύτερος που υπάρχει, ο καλύτερος που υπήρξε και ο καλύτερος που θα υπάρξει ποτέ. Η τεχνική του και η ικανότητά του εντός ρινγκ, μοναδική. Ο Καναδός -παλαίμαχος πλέον- παλαιστής, είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους που έχουν αγωνιστεί στα ρινγκ του παγκοσμίου pro wrestling.

9. Roddy Piper



Η προσωπικότητά του μοναδική, το μέγεθός του μικρό, αλλά λίγη σημασία είχε. Όταν βρισκόταν σε μια διαμάχη πάντα κέρδιζε τις εντυπώσεις. Το μικρόφωνό του τρομερό, αφού όποιον έπιανε στο στόμα του, δεν κατάφερνε να βγει από πάνω με τίποτα. Τέλος, η ψυχολογία των θεατών ήταν το φόρτε του, αφού μπορούσε να γίνει όσο πιο κακός ήθελε, χωρίς να ξεπερνά τα όρια.

10. John Cena



Υπάρχουν άπειροι εχθροί της φήμης του John Cena. Πάρα πολλοί που τον θεωρούν υπερτιμημένο παλαιστή και άλλοι τον κατηγορούν πως έχει καταφέρει μόνο λόγο των μικρών του θαυμαστών. Η αλήθεια είναι πως έχει καταφέρει πολλά, στις αρχές ήταν τρομερός, μετά αναγκαστικά "παραδόθηκε" στα διαφημιστικά τρικ του WWE, αλλά η υστεροφημία του έχει ήδη φτάσει κορυφή και είτε αρέσει είτε όχι, αυτό είναι δίκαιο. Θα ανέβει ακόμα ψηλότερα σε τέτοιες λίστες όταν αποσυρθεί. Ο Cena είναι ήδη ένας θρύλος.

11. Chris Jericho



Κάνει ότι θέλει, όπως το θέλει και δεν υπάρχει περίπτωση λάθους. Ο καλύτερος παλαιστής στον κόσμο στο να παραδίδει μαθήματα wrestling αλλά και μικροφώνου. Έχει καταφέρει πολλά και θα μπορούσε ακόμα περισσότερα, αν είχε αφοσιωθεί αποκλειστικά στον συγκεκριμένο χώρο. Τα πεντάστερα ματς που έχει στην καριέρα του είναι αρκετά και οι κόντρες του φοβερές. Ανέβασε επίπεδο αρκετούς αντιπάλους του και δημιούργησε ακόμα και νέους σταρ. Ενώ μιλάμε για έναν από τους καλύτερους τεχνικά παλαιστές και όχι μόνο. Ο Πρώτος Αδιαμφισβήτητος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, με πολλούς ακόμα τίτλους και φοβερές διακρίσεις.

12. Bruno Sammartino



Ο Bruno Sammartino ήταν για την εποχή του, ότι ο Hogan για την δική του, και ότι ο Cena για την τωρινή. Αφοσιωμένος στο άθλημα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τις πολύμηνες κατακτήσεις των κορυφαίων τίτλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει μια από τις υψηλότερες θέσεις μιας τέτοιας λίστας, μόνο για τα ρεκόρ που κατέχει, το οποίο είναι αξεπέραστο, 4040 μέρες κατοχής του κορυφαίου τίτλου!

13. Big Show



Θεωρήθηκε αρχικά η απομίμηση του Andre the Giant. Όσο περνούσαν τα χρόνια, καθιερωνόταν στην συνείδηση των οπαδών, ως ένας από τους κορυφαίους παλαιστές. Οι τίτλοι και τα κατορθώματά του είναι πολλά, όσο και ο εξαιρετικός του χαρακτήρας στη σκηνή. Μπόρεσε και έφερε εις πέρας εξαιρετικές κόντρες με σπουδαίους παλαιστές, ενώ εντός ρινγκ κατάφερε να κερδίσει πολλές φορές τις εντυπώσεις, παρόλο τον σωματότυπό του.

14. Ultimate Warrior



Αδίκησε τον εαυτό του. Η καριέρα του ήταν σύντομη, γιατί ο ίδιος το επέλεξε. Δυστυχώς δεν επέλεξε να είναι σύντομη η ζωή του, αλλά συνέβη και αυτό. Ο Ultimate Warrior, μπορεί να μην κατόρθωσε πολλά στο άθλημα, όμως η φιγούρα του και η... "σκηνική του παρουσία", υπήρξε αξεπέραστη. Δεν χρειάστηκε τίτλους και διακρίσεις, δημιούργησε χιλιάδες θαυμαστές και όπως τόνιζε κι ο ίδιος, θα είναι ένας θρύλος για πάντα.

15. CM Punk



Κατάφερε μόνος του να γίνει ένας από τους πιο άξιους παρακολούθησης παλαιστές της εποχής του. Πήρε ένα μικρόφωνο και έβγαλε μερικά εξαιρετικά promo. Αυτά κυρίως, τον καθιέρωσαν στις συνειδήσεις των οπαδών, ως έναν από τους κορυφαίους. Όμως δεν ήταν φυσικά μόνο αυτό. Πολύ καλός εντός ρινγκ επίσης, μπόρεσε και ανέδειξε πολλούς ωραίους αγώνες, με πολλούς διαφορετικούς αντιπάλους. Έχει όλο το πακέτο και δίκαια θεωρείται best in the world.

16. Randy Savage



Πολύ μπροστά από την εποχή του, ήταν ο Randy Savage. Μαζί με Hogan και Warrior έφτιαξαν μια τριάδα παλαιστών που πλήρωνε κάποιος να δει, αγνοώντας όλους τους υπολοίπους. Οι αντιπαραθέσεις του με διάφορους κορυφαίους του αθλήματος, έχουν αφήσει ιστορία. Πολύ καλές και οι ικανότητές του εντός ρινγκ, αφού έβγαλε σπουδαίους αγώνες. Έφυγε νωρίς, χωρίς να προλάβει να τιμηθεί για την προσφορά του.

17. Daniel Bryan



Την στιγμή της ανάρτησης της λίστας, είναι στο απόγειο της καριέρας του. Έχει φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Σίγουρα μένει να "γεμίσει" τίτλους το βιογραφικό του, αλλά μικρή αξία έχει. Το απίστευτο δέσιμο που έχει καταφέρει με τον κόσμο, ο οποίος τον ακολουθεί παντού και οι τρομερές του ικανότητες εντός ρινγκ που κάνουν οποιονδήποτε αγώνα του καλό, τον κατατάσσουν ήδη στους κορυφαίους. Αν μιλούσαμε αποκλειστικά αγωνιστικά στο τοπ5 ήδη.

18. Kane


Η σκιά του Undertaker. Κατάφερε όμως πάρα πολλά, κι ας ήταν πάντα αυτή η σκιά. Δημιούργησε τον δικό του "υπερφυσικό" και εξαιρετικό χαρακτήρα. Κατέκτησε πολλούς τίτλους και πέτυχε κατορθώματα αξιοζήλευτα. Για το μέγεθός του, οι ικανότητές του εντός ρινγκ πάρα πολύ καλές, δίνοντας σπουδαίες μάχες και φέρνοντας πολύ καλά εις πέρας ωραία σενάρια.

19. Jake Roberts


Αν ψάχνει κανείς παλαιστές που έχουν όλο το πακέτο, ένας από αυτούς ήταν ο Jake Roberts. Το εξαιρετικό του gimming με τα φίδια τον έκανε μοναδικό. Η ικανότητά του στο μικρόφωνο μπόρεσε και δημιούργησε εξαιρετικές κόντρες. Τέλος, εντός ρινγκ ήταν πολύ καλός και ένας από τους καλύτερους τεχνικά παλαιστές της εποχής του.

20. Chris Benoit



Μιλώντας για τεχνική. Αυτός εδώ ήταν ο καλύτερος όλων. Δυστυχώς παντού και όπου αναφέρεται, δεν μπορεί να ξεχαστεί αυτό που έκανε, που συμμάδεψε και έδωσε τέλος στην ζωή του. Όσο τέλειος ήταν στα ρινγκ, τόσο άσχημος φάνηκε στην προσωπική του ζωή και δυστυχώς κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλήσει με θαυμασμό για εκείνον.

21. Sting



Είναι κρίμα έναν τέτοιον παλαιστή, να μην είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε κόντρα σε κορυφαίους παλαιστές του WWE, αφού μετά το κλεισιμο του WCW, δεν δέχτηκε ποτέ να υπογράψει με την κορυφαία εταιρεία. Παρόλα αυτά, το gimming του και οι τρομερές του ικανότητες, διαμόρφωσαν μια αξιοζήλευτη καριέρα, που όπως είπαμε θα μπορούσε να έχει κι άλλα κατορθώματα.

22. Edge



Τα έδωσε όλα για το άθλημα. Αυτό φάνηκε με τον τρόπο που αποχώρησε. Ευτυχώς κατάφερε να αφήσει το πάθος του για το wrestling, για χάρη της ζωής του. Λίγο ακόμα και θα έμενε παράλιτος, άλλη μια απότομη προσγείωση και ίσως έμενε "φυτό". Κατέκτησε πολλούς παγκόσμιους τίτλους, είχε πολλούς σπουδαίους αγώνες και πολλές καλές κόντρες. Ο Edge είναι ένας από τους καλύτερους αδιαμφισβήτητα.

23. Triple H


Δίνει πλέον ψυχή και σώμα για το WWE και έτσι συνολικότερα για το wrestling. Εκτός από αυτό όμως και προτού να αποκτήσει εξουσία, την οποία φαίνεται να διαχειρίζεται σωστά, ο Triple H κατέκτησε τα πάντα, είχε άψογες κόντρες με τους κορυφαίους, δημιούργησε σπουδαίες ομάδες και άφησε στην μνήμη μας πολύ καλούς αγώνες. Οι διακρίσεις και οι τίτλοι του απίστευτα πολλές/πολλοί. Δεν του λείπει τίποτα για να θεωρηθεί θρύλος.

24. Harley Race


Ένας σπουδαίος παλαιστής, άλλης εποχής. Πολλοί από εμάς, δεν τον προλάβαμε για να έχει δική του άποψη, όπως και οι περισσότεροι από τους νεότερους οπαδούς του αθλήματος. Κατέκτησε πολλά στην καριέρα του και όπως φαίνεται είχε όλο το πακέτο, αφού θεωρείται εξαιρετικός στο μικρόφωνο.

25. Ricky Steamboat



Τρομερός παλαιστής, που είχε άρτια τεχνική και μπορούσε να δώσει γρήγορους γεμάτους εναλλαγές αγώνες. Αυτό κυρίως τον έκανε να ξεχωρίζει και τα περισσότερα του ματς, με οποιονδήποτε κι αν πάλεψε, ήταν εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί σύγχρονοι παλαιστές είναι θαυμαστές του.

26. Dusty Rhodes



Άφησε την δική του πινελιά στον χώρο και κατάφερε να πετύχει χάρις στον εξαιρετικό του λόγο. Το μικρόφωνό του ήταν μπροστά από την εποχή του και τα έδινε όλα και εντός ρινγκ, για να τελειοποιούνται οι κόντρες που είχε κατα καιρούς με κορυφαίους παλαιστές. Πολλά τα κατορθώματά του και σίγουρα ένας μεγάλος δάσκαλος για τους νεότερους.

27. Rey Mysterio



Ίσως ο κορυφαίος Μεξικάνος παλαιστής όλων των εποχών και σίγουρα σε μέγεθος, ο καλύτερος μικρόσωμος παλαιστής όλων των εποχών. Το στυλ lucha libre είναι από μόνο του εντυπωσιακό, αλλά με τον Rey Mysterio στα καλά του χρόνια, όσοι κατάφεραν να τον παρακολουθήσουν, θα ευχαριστιώντουσαν να βλέπουν τους εξαιρετικούς του αγώνες, με αντιπάλους ανεξαρτήτως μεγέθους.

28. Eddie Guerrero


Σπουδαίος παλαιστής και εντός και εκτός ρινγκ ήταν ο Eddie Guerrero, που δυστυχώς έφυγε νωρίς λόγω χρήσης ουσιών. Το τρομερό του gimming, με τα ψέμματα, τις ζαβολιές και τις κλεψιές, δημιούργησε αρχικά την εικόνα του εντελώς αντιπαθητικού, αλλά εν συνεχεία κέρδισε τους πάντες και έδειξε πως έχει άψογη σύνδεση με την ψυχολογία του κόσμου.

29. Kurt Angle



Ένας από τους πιο γνωστούς -εκτός pro wrestling παλαιστές- στον κόσμο λόγω του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της πάλης το 1994. Από τεχνικής άποψης είναι από τους κορυφαίους. Έχει καλή χημεία με το κοινό και καλό μικρόφωνο, δίκαια θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον χώρο.

30. Brock Lesnar


Οι απόψεις που υπάρχουν για τον Brock Lesnar είναι μοιρασμένες. Οι μισές των θεωρούν αδικημένο παλαιστή, είτε από το "σύστημα" είτε από τον ίδιο του τον εαυτό. Οι άλλες μισές θεωρούν ότι ανήκει στις μικτές πολεμικές τέχνες και όχι στο pro wrestling. Αναμφισβήτητα όμως, όσα έχει καταφέρει και όσα θα μπορούσε ακόμα να κάνει, τον κατατάσσουν στους κορυφαίους.

31. Booker T



Ένας από τους κορυφαίους της εποχής του είναι ο Booker T. Εντός ρινγκ εξαιρετικός, έδωσε μερικά κορυφαία ματς και είχε σπουδαίες κόντρες με παλαιστές θρύλους. Πολύ καλός και στο πως συνδεόταν με το κοινό, αλλά και στα promo του, που σίγουρα δεν έφτασαν άλλους, αλλά ήταν πολύ καλά. Είχε ένα σπουδαίο πακέτο παλαιστή.

32. Rob Van Dam


Εντυπωσιακός εντός ρινγκ, ο Rob Van Dam δεν έδωσε αγώνα ο οποίος να μην έχει ενδιαφέρον. Στα "καλά" του έκανε "παπάδες" που λένε. Ίσως δεν κατάφερε να πάρει και πολλά στην πλούσια καριέρα του, αλλά κατάφερε και έγινε ένας από τους κορυφαίους extreme παλαιστές και το κοινό τον λάτρεψε για τις εντυπωσιακές του κίνησεις.

33. Curt Hennig


Ο Μίστερ Perfect ή αλλιώς Curt Hennig, έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία από την ζωή λόγω ουσιών. Πρόλαβε και έκανε μια σπουδαία καριέρα, αν και ποτέ δεν έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WWE. Πέρασε για ελάχιστο διάστημα και από το TNA. Πολλοί συνάδελφοί του, τον χαρακτήρισαν έναν από τους μεγαλύτερους παλαιστές που έζησε ποτέ.

34. Jimmy Snuka


Είχε ένα τρομερό πάθος που ξεσήκωνε το κοινό σε ότι κι αν έκανε. Δημιούργησε σπουδαίες κόντρες με παλαιστές που έγραψαν ιστορία και έγινε και αυτός ιστορία από μόνος του. Οι ικανότητές του εντός ρινγκ ήταν αυτές που τον ανέδειξαν σε κορυφαίο. Του δίνεται το παράσημο πως καθιέρωσε το στυλ των ιπτάμενων κινήσεων στους αγώνες.

35. Bob Backlund


Σπουδαίος παλαιστής του οποίου η καριέρα είναι τεράστια και σε χρονική διάρκεια αλλά και σε τίτλους. Πάνω από 30 χρόνια αγωνίστηκε, ενώ είναι και αθλητής της ερασιτεχνικής πάλης. Κατέχει επίσης, το ρεκόρ της δεύτερης μακροβιότερης κατάκτησης του Παγκοσμίου τίτλου του WWE.

36. Randy Orton



Μπορεί να μην πείθει πολλούς με τις ικανότητές του στο μικρόφωνο, μπορεί επίσης να μην εντυπωσιάζουν τα περισσότερα από τα ματς που δίνει. Όμως η καριέρα του, καλώς ή κακώς είναι ήδη φτασμένη. Τα κατορθώματά του και οι τίτλοι του είναι πάρα πολλοί και σίγουρα δεν ήρθαν κατά τύχη. Το ταλέντο του, να παίζει με τον κόσμο και να δημιουργεί ωραία σενάρια. Έτσι, ο Randy Orton είναι μέσα στους κορυφαίους.

37. Mick Foley



Οι ρόλοι του αρκετοί και όλοι έχουν μείνει αξέχαστοι. Φημίζεται επίσης, για την εξαιρετική του extreme φύση στο χώρο της επαγγελματικής πάλης. Αξέχαστοι οι αγώνες του, όπου έπεσε από ύψος πολλών μέτρων ή πάνω σε καρφιά κλπ. Μπορεί να μην είναι από τους κορυφαίους παλαιστές εντός ρινγκ και στο μικρόφωνο, αλλά οι στιγμές που έχει χαρίσει στους οπαδούς, είναι κορυφαίες και αυτός κορυφαίος επίσης.

38. Buddy Rodgers



Ίσως η θέση τον αδικεί, αλλά ο λόγος είναι πως περνώντας οι γενιές, δεν έχουμε δει κάτι από αυτόν, μόνο όσα διαβάζουμε. Ενέπνευσε πολλές γενιές παλαιστών και πολλοί σπουδαίοι θρύλοι του αθλήματος (όπως ο Ric Flair), θέλησαν να πάρουν κάποια πράγματα από την περσόνα του. Στην αρχή της τηλεοπτικής εποχής του wrestling, ήταν από τους κορυφαίους, έχοντας όλο το πακέτο, τουλάχιστον του τότε.

39. Gorgeous George



Άλλη μια απόδειξη ότι ο χρόνος δεν είναι καλός σύμμαχος για την μνήμη. Λόγω του ότι αγωνίστηκε πολλά χρόνια πριν βρίσκεται σε τόσο χαμηλή θέση. Η φίρμα της πρώτης χρυσής εποχής του wrestling, όπως ονομάστηκε. Έφυγε από την ζωή στην ηλικία των 48 ετών, έχοντας μια σοβαρή ηπατική πάθηση. Πέρασε τον ρόλο του αντιπαθητικού -heel- παλαιστή, σε άλλο επίπεδο, κάνοντας πολλούς μεταγενέστερους να μιμηθούν τακτικές του.

40. Jerry Lawler



Η καριέρα του τεράστια. Ακόμα τον βλέπουμε στις οθόνες μας, αλλά φυσικά από τον ρόλο του σχολιαστή πολλά χρόνια τώρα. Στα νιάτα του ο Lawler υπήρξε σπουδαίος, κατακτώντας τα πάντα, έχοντας 168 τίτλους στην διάρκεια της καριέρας του, κανέναν στο WWE, όπου πήγε σε μεγάλη ηλικία. Ο ρόλος του ήταν κυρίως αυτός του heel.

41. Lou Thesz



Γενικά θεωρείται από τους καλύτερους παλαιστές όλων των εποχών. Έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του NWA, της εταιρείας που κυριαρχούσε προ WWE. Εκτός αυτού, θεωρείται πως δημιούργησε πολλές τεχνικές και κινήσεις που υιοθετήθηκαν από τις επόμενες γενιές παλαιστών. Πρωτοπόρος από τους λίγους και επιτυχημένος γεμάτος τίτλους.

42. Terry Funk



Ίσως μεγαλύτερος hardcore παλαιστής όλων των εποχών, που ενέπνευσε τις επόμενες γενιές. Συνεχιστής του ίσως μπορεί να θεωρηθεί ο Mick Foley, ο οποίος τον ξεπερνά σε θέση, λόγω του ότι ο Foley απέκτησε μεγαλύτερη φήμη κατά την διάρκεια που ήταν στα καλά του. Η θρυλικότητά του αναγνωρίστηκε από κάθε μεγάλο promotion που υπάρχει.

43. Ted DiBiase



Άλλος ένας ακόμα τεράστιος παλαιστής που πέρασε τον ρόλο του heel σε άλλο επίπεδο. Τον βοήθησε πολύ η persona που προέβαλλε του πάμπλουτου, ο οποίος αγόραζε ότι ήθελε. Δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα για την εντός ρινγκ απόδοσή του, αλλά σίγουρα άφησαν εποχή τα σκηνικά στα οποία συμμετείχε και το μικρόφωνό του, με το γέλιο του να έχει μείνει χαραγμένο στην ιστορία του wrestling.

44. Billy Graham



Ενέπνευσε κορυφαίους παλαιστές, όπως ο Ric Flair και ο Hulk Hogan. Το χάρισμα που είχε να συνεπαίρνει το κοινό και να ξέρει τι πρέπει να δώσει, ήταν μοναδικό. Έδωσε ουσία στις συνεντεύξεις και στο "χτίσιμο" μιας κόντρας. Αν νομίζετε πως η λέξη "brother" στα promos ανήκει στον Hogan, είστε γελασμένοι. Ο Graham το εισήγαγε στο λεξιλόγιό του και υιοθετήθηκε από πολλούς, όπως τον Hogan.

45. Iron Sheik



Μια ξεχωριστή και ιστορική φυσιογνωμία στο χώρο του pro wrestling. Δύσκολα κάποιος μη Αμερικάνος παλαιστής, μπορεί και κάνει καριέρα σαν και του Iron Sheik. Φυσικά, ο ρόλος του ήταν πάντοτε αυτός του αντιπαθητικού προς το αμερικάνικο κοινό. Κατάφερε ωστόσο να κερδίσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις και τίτλους.

46. Rick Rude



Κορυφαίος στο να σε κάνει να τον μισείς ήταν ο Rick Rude, ο οποίος έφυγε νωρίς από την ζωή σε ηλικία 40 ετών, λόγω ανακοπή καρδιάς, που οφείλετε σε ουσίες. Ήταν πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και άψογος με το να παίζει τον κόσμο. Κατάφερε πολλά, και θα είχε καταφέρει περισσότερα αν δεν είχε φύγει νεότατος.

47. Batista



Σπουδαία καριέρα έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει να κάνει, ο Batista. Οι παλιές καλές εποχής, -δημιουργία Evolution και έπειτα- έχουν περάσει, αλλά τα κατορθώματα, οι τίτλοι και οι διακρίσεις του, είναι πολλές. Ξεπετάχτηκε λόγω της εξαιρετικής του σωματοδομής, αλλά εντός ρινγκ έδειξε πολύ καλά στοιχεία, εξαιτίας των οποίων έφτασε ψηλά. Πολύ καλός και ως face και ως heel. Καμία σχέση δεν έχει το τωρινό του πέρασμα.

48. Antonio Inoki



Ο κορυφαίος Ασιάτης παλαιστής όλων των εποχών, κάτι που δύσκολα το αμφισβητεί κάποιος. Δεν αγωνίστηκε ποτέ εκτός Ιαπωνίας (μόνο ελάχιστους αγώνες), αλλά βραβεύτηκε από το WWE, με την εισαγωγή του στο Hall of Fame. Η εξαιρετική του τεχνική και γενικότερα το στυλ του, ήταν μοναδικό. Κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους και ίσως η τόσο χαμηλή θέση στην 50άδα, τον αδικεί, αλλά όπως και άλλους, δεν τον είδαμε καλά-καλά.

49. Goldberg



Ένα όνομα- μια ιστορία. Goldberg. Όσο διήρκεσε η καριέρα του, έσπειρε τρόμο στους πάντες. Κανείς δεν ήθελε να τον αντιμετωπίσει. Ο χαρακτήρας τον οποίο έπαιζε, τρομερός. Μπορεί ο Undertaker να είχε αήττητο σερί σε Mania, αλλά ο Goldberg είχε ένα ρεκόρ 173 σερί νικών οπουδήποτε. Κατέκτησε Πρωταθλήματα, έγινε φόβος και τρόμος και έφτιαξε έναν θρύλο μέσα σε ελάχιστο διάστημα.

50. Mark Henry



Ίσως ο μεγαλύτερος εργάτης του pro wrestling. Αθόρυβη η δουλειά του, κατάφερε πολλά, σιγά-σιγά. Το σουλούπι του ίσως δεν τον βοήθησε όσο έπρεπε, αλλά εντός ρινγκ ήταν πολύ καλός για τον σωματότυπό του. Ποτέ δεν κατάφερε να αναδειχτεί ως συμπαθής. Ότι έκανε, το έκανε ως heel. Συνεχίζει φυσικά μέχρι σήμερα, αλλά δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Δικαιούται να βρίσκεται στους κορυφαίους "ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο".

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να βάλετε τον Undertaker στην 5η θέση του αξίζει αλλά εντάξει δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Καλα διαφωνω σχεδον παντου που ειναι οπως γραφετε υποκειμενικο, αλλα το μεγαλυτερο λαθος πιστευω ειναι στο 50. ποιος henry; υπαρχουν τοσοι hall of famers που αξιζουν να ειναι σαυτην την λιστα. Πολυ καλη προσπαθεια παντως και μπραβο

Ανώνυμος είπε...

Ο Undertaker στην θεση του The Rock και ο The Rock εκτος δεκαδας αφου δεν δινει δεκαρα για το wrestling

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια δεν λείπει κανένας που δεν έπρεπε...

Ανώνυμος είπε...

kalos o hbk alla oxi k prwtos re paidia, uparxoun polloi pou to aksizoun perissotero, stone cold, undertaker, hulk hogan, ric flair... egw enan apo autous tha evaza prwto kai autoi oi tesseris prwtoi tetrada me hbk 5 k rock 6

Ανώνυμος είπε...

κανονικα δεν επρεπε να εχετε νουμερα και απλα να τους εχετε οτι ειναι πενηντα κορυφαιοι παλαιστες δεν γινεται να μπουν σε σειρα υπαρχουν δηλαδη πολλοι που μπορουν να μπουν στο 1, πολλοι που αξιζουν την δεκαδα, την εικοσαδα και παει λεγοντας

Unknown είπε...

O Kofi Kingston?

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *