Κατηγορίες HTML

Slide Show

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Chikara "You Only Live Twice" : Φτωχή παραγωγή... πλούσιο θέαμα!


Μετά από περίπου ένα χρόνο απουσίας από το pro wrestling, το αμερικανικό promotion Chikara επέστρεψε με ένα νέο iPPV (ιντερνετικό pay-per-view), το "You Only Live Twice" , το οποίο έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου στο Easton της Pennsylvania. Το παρακολουθήσαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.


Για όσους δεν γνωρίζουν , το Chikara είναι ένα αμερικάνικο promotion το οποίο δημιουργήθηκε το 2002 από τους pro wrestlers Mike Quackenbush και Reckless Youth και δίνει έμφαση στη δημιουργία διαμαχών, των λεγόμενων feuds, μεταξύ "καλών" και "κακών" ή αν χρησιμοποιήσουμε όρους lucha libre "tecnicos" και "rudos" .

Ας περάσουμε όμως στα του event:

The Spectral Envoy(Ultramantis Black, Hallowicked και Frightmare) vs BDK (Ares, Nokken και Tursas)

Ο πρώτος αγώνας του event ήταν ένα 6-man tag team match, το οποίο ξεκίνησε με τους BDK να επιτίθενται στους αντιπάλους τους πριν την έναρξη του αγώνα και μετά από ένα triple-team Ragnarok, την χαρακτηριστική τους κίνηση να κερδίζουν, μετά από pin του Ares στον Frightmare. Αρκετά καλός αγώνας με θέαμα και από τις δύο πλευρές. Στην ανάπαυλα του αγώνα οι νικητές έκαναν την απαραίτητη επινίκιο καυχησιολογία τους σε άπταιστα...Γερμανικά και έλαβαν το αντίστοιχο γιουχάρισμα από το κοινό.


"Kentucky Gentleman" Chuck Taylor vs "Smooth Sailing" Ashley Remington

Το ντεμπούτο του στο Chikara έκανε ο "Smooth Sailing" Ashley Remington με το ματς αυτό στο You Only Live Twice ενάντια στον Chuck Taylor και αν και οι δύο προσέφεραν ένα αξιοπρεπή αγώνα εγώ προσωπικά ξεχώρισα τον νεοφερμένο Ashley, ο οποίος -στον ρόλο του γοητευτικού και άνετου wrestler, ως ένας άλλος Tyler Breeze- πήρε την νίκη μετά από ένα επιτυχές submission hold στον αντίπαλο του.


Robbie Ellis και Mike Quackenbush ευχαριστούν το κοινό του Chikara

Ο νέος ιδιοκτήτης του Chikara, Robbie Ellis έπιασε το μικρόφωνο στη συνέχεια, ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή από το κοινό του event και χαρακτήρισε το pro wrestling που προσφέρει το promotion ως "έργο τέχνης" , ενώ ο τώρα πια υπεύθυνος του προγράμματος και πρώην ιδιοκτήτης του promotion Quackenbush πήρε τη σκυτάλη, έδωσε και αυτός με τη σειρά του τις δικές του ευχαριστίες και είπε πως μοιράζεται με τον κόσμο την ίδια αγάπη για το pro-wrestling και για αυτό το αποτέλεσμα που βγαίνει προς τα έξω είναι του συγκεκριμένου επιπέδου.


The Batiri (Obariyon, Kodama, Kobald) vs. Sinn Bodhi and the Odditorium (Oliver Grimsly, Qefka the Quiet)

Ακόμα ένα 6-man tag team match με το Odditorium του Sinn Bodhi (ο οποίος είχε αγωνιστεί και στο WWE ως Kizarny) να αντιμετωπίζει τους Batiri σε μια μέτρια μεταξύ τους αναμέτρηση,με τους πρώτους να είναι κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος της αλλά τους δεύτερους να προσφέρουν ένα όμορφο high flying θέαμα και να παίρνουν την νίκη δια αποκλεισμού.


Juan Francisco de Coronado vs. Jervis Cottonbelly

Έπειτα την είσοδο του έκανε ο Juan Francisco, ο οποίος λόγω του υπεροπτικού gimmick του δέχθηκε μαζικό γιουχάρισμα, το οποίο δεν του επέτρεψε καν να μιλήσει όταν έπιασε το μικρόφωνο. Αντιθέτως, ο κόσμος υποδέχθηκε τον μασκοφόρο Cottonbelly με επευφημίες. Η συνέχεια θύμισε περισσότερο κωμικό/θεατρικό σόου παρά wrestling ματς. Παρ' όλα αυτά είχε τις όμορφες στιγμές του. Την νίκη πήρε ο Francisco ύστερα από επιτυχημένο γερμανικό σούπλεξ, αφότου είχε γυρίσει ανάποδα την μάσκα του Cottonbelly.


Four Corner Elimination Match με τους 3.0 (Shane Matthews και Scott Parker) vs. Pieces of Hate (Jigsaw και The Shard) vs. GEKIDO (17 και deviANT) vs. The Throwbacks (Dasher Hatfield και Mr. Touchdown)

Συναρπαστικός αγώνας. Και τι δεν είδαμε σε αυτή την αναμέτρηση. Διπλό sharpshooter, τριπλό γωνιακό spear, τετραπλό slingshot! Απίστευτη tag team δράση στο πρώτο μισό του αγώνα, κυρίως από πλευράς 3.0 και Throwbacks, οι οποίοι αποτελούν και τους faces ή tecnicos όπως χαρακτηρίζονται στο Chikara. Μάλιστα,για κάποιο διάστημα μέσα στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν και με ιδιαίτερα όμορφο τρόπο. Ύστερα από διπλό elimination των 3.0 από τους Jigsaw και 17 και elimination των Gekido από pin του Dasher στον deviant, ακολούθησε περισσότερο αργό και στιβαρό one-on-one wrestling μεταξύ του Dasher και των Pieces of Hate οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κρατήσουν κάτω ως το μέτρημα του 3, όμως ο Mr. Touchdown κατάφερε να κάνει το pin στον Shard ύστερα από επιτυχημένο superplex. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προετοιμασία του Superplex ο Touchdown κράτησε τον Shard στον αέρα για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα!


Jimmy Jacobs vs Archibald Peck

Ο Jimmy Jacobs, της Decade από το ROH, κάνει την είσοδο του με τους συνεργάτες του και λαμβάνει ως heel την αντίστοιχη υποδοχή σε αντίθεση με τον Peck, τον οποίο το κοινό επευφημεί. Όμως δέχεται επίθεση από τον Jacobs πριν την είσοδο του στο ring με αποτέλεσμα η μάχη να συνεχίζεται για αρκετή ώρα εκτός ring. Τελικά το ματς αρχίζει και ενώ φαίνεται πως ο Archibald είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και επιτυγχάνει δέκα (!) συνεχόμενα DDT στον Jacobs, αυτός σηκώνεται και με την βοήθεια των συνεργατών του χτυπά τον Archibald με ένα neckbreaker και παίρνει την νίκη. Αξιοπρεπής αγώνας και παρά το όνομα που έχει ο Jacobs, ο Archibald ήταν αυτός που ξεχώρισε.


Xtreme Force (Arctic Rescue Ant, Missile Assault Ant & Orbit Adventure Ant) vs The Colony (Fire Ant, Green Ant & Worker Ant)

Ή αλλιώς "η μάχη των εντόμων" όπως την ονόμασαν. Αρκετά όμορφη high-flying, lucha-libre style δράση με αμερικάνικες πάντα επιρροές ανάμεσα στις δύο ομάδες με την Colony κατά την γνώμη μου να προσφέρει δυνατότερο θέαμα. Η Xtreme Force όμως ως η heel ομάδα πήρε την νίκη ύστερα από pin, που ήταν αποτέλεσμα της πτώσης του Fire Ant πάνω σε turnbuckle, του οποίου προηγουμένως είχαν αφαιρέσει οι ίδιοι το κάλυμμα. Φυσικά αυτό πυροδότησε και την αντίστοιχη γιούχα από το κοινό.


Grand Championship Match: Icarus vs Eddie Kingston

Και φτάνουμε στο main event της βραδιάς, το οποίο είναι φυσικά το Grand Championship Match. Σύμφωνα με τα promos και την ιστορία του Chikara, ο Eddie Kingston ως πρωταθλητής του Chikara αποδέχθηκε την απουσία του promotion από το χώρο του pro-wrestling για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θεωρώντας ότι αυτό έχει πεθάνει, ενώ ο Icarus αποζητά τον τίτλο έτσι ώστε να τον κατέχει κάποιος ο οποίος αγαπά πραγματικά το Chikara και θα το υποστηρίξει έμπρακτα. Και το ματς ξεκινά, με τον Eddie Kingston να φαίνεται πως θα διατηρήσει τον τίτλο καθώς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον Icarus, δείχνοντας ένα ενδιαφέρων σετ κινήσεων. Καθοριστικό όμως ήταν το σημείο στο οποίο όλο το ροστερ του Chikara βγήκε από τα backstage στο εξωτερικό του ring και μαζί με τους 1500 οπαδούς που ήταν μαζεμένοι στο γήπεδο άρχισαν μαζί να βρωντοφωνάζουν το όνομα του Icarus, ο οποίος πήρε τα πάνω του και με ένα submission hold λεγόμενο "Chikara Lock" κατάφερε να κάνει τον Eddie Kingston να χάσει τις αισθήσεις του και να κερδίσει τον αγώνα και το Chikara Grand Championship. Ιδανικό τέλος για το event αυτό το ματς με μόνο μου παράπονο ένα εμφανές botch του Eddie Kingston κατά την εφαρμογή του submission hold που έκρινε τον αγώνα.


Επίλογος

Εν κατακλείδι, το "You Only Live Twice" ήταν ένα καλό wrestling event όσον αφορά το κομμάτι των αγώνων. Ο τομέας στον οποίο το Chikara υστερεί έναντι των άλλων promotion είναι φανερό πως είναι η παραγωγή. Τα κοστούμια, τα entrances, ο χώρος διεξαγωγής, η σκηνοθεσία και γενικότερα το στήσιμο του event ήταν χαμηλού επιπέδου και εννοείται πολύ κατώτερο συγκρινόμενο με τα μεγαθήρια του χώρου, όπως το WWE, το TNA και το ROH. Όμως αυτό δεν ενδιαφέρει πιστεύω κανέναν Chikara φαν και να σας πω την αλήθεια δεν ενδιέφερε ούτε εμένα. Τα μεγάλα χολιγουντιανά σενάρια λείπουν από εδώ και δίνουν την θέση τους θα λέγαμε σε απλοϊκές έχθρες μεταξύ καλών και κακών. Όμως δεν έχει σημασία. Γιατί το Chikara είναι το wrestling του και ο κόσμος του. Το wrestling του εντυπωσιακό και διασκεδαστικό. Ο κόσμος του ζωντανός, συμμετέχει ενεργά σε καθετί που γίνεται μέσα και έξω στο ring, ζητωκραυγάζει όταν ο αγαπημένος του wrestler κερδίζει, γιουχάρει έντονα όταν ένας heel νικά, είναι μια οικογένεια. Αυτή είναι η εμπειρία Chikara.

Δείτε το event: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *